ÇOCUĞUM SENEYE İLKOKULA BAŞLAYACAK MI

KAYIT YAŞI TABLOSU

2019 2020 anaokulu kayıtları ve okula başlama yaşı 2019 Eylül ayı baz alınarak hesaplanarak yapılacak. Okula başlama yaşı kaç olmalı sorusunun cevabını okula başlama yaşı 2019 verilerine göre vereceğiz. Anaokulu kayıt sorgulama işlemi ile ilkokul birinci sınıf kayıt sorgulama işlemleri de öğrencinin doğum tarihine göre yapılmaktadır. 2019-2020 kayıt yaşı tablosu kapsamında Eylül 2013 ve daha büyük olan çocuklar ilkokul birinci sınıfa gitmek zorundadır. Bu çocukların kayıt erteletme işlemi veya bir şekilde okul öncesine gitmeleri imkanı bulunmamaktadır. 69,70 ve 71 aylık olan çocuklar birinci sınıfa kaydı düşmektedir ancak bu çocuklar doktor raporu alınarak okul öncesine gidebilir. Doktor raporu ile anasınıfına çocuğu göndermenin bir zararı yoktur, ya da ilerleyen zamanlarda bu alınan rapor çocuğun öğrenim hayatında önüne olumsuz şekilde çıkmamaktadır. Çocuğun gelişim özellikleri birinci sınıfa uygun değilse alınacak doktor raporu ile kayıt ertelenebilmektedir. 60, 61, 62, 63, 64, 65 aylık olan çocuklar ise anasınıfına, anaokuluna gitmek zorundadır. Ancak isteğe bağlı veli dilekçesi ile ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilir. Lütfen 2019 kayıt yaşı tablosu verilerine bakınız.

ÖZEL EĞİTİM TANISI KONULAN ÇOCUKLAR

Okula kayıt yaşı tablosu çerçevesinde 72 ayından gün almış olan çocukların anasınıfına kayıt olmasına imkan bulunmamakta olup bu durumda olan çocuklar ilkokul birinci sınıfa kaydedilmektedir. Lakin burada bir istisnai durum söz konusudur. Okula başlama yaşı hesaplamaişleminde Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından özel eğitim tanısı konulan çocuklar için 78 aya kadar okul öncesi eğitim imkanı söz konusu olmaktadır. Bu çerçevede özel eğitim tanısı olan çocukların 1.sınıfa başlama yaşı 79 aya çıkmaktadır

29-05-2019

Yayın: 06.06.2019 - Güncelleme: 06.06.2019 21:23 - Görüntülenme: 290